Als elke minuut telt….

221
https://www.facebook.com/

RIJSSEN-HOLTEN – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. We vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren we vanaf nu elke maand de lokale cijfers voor jouw gemeente.

We zijn er als de nood hoog is
In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Rijssen-Holten. Veel van onze spoedmeldingen betreffen incidenten waar ook de brandweer en ambulance voor gebeld worden, denk bijvoorbeeld aan een heftig verkeersincident. Van alle spoedmeldingen waren we in 20 gevallen op tijd aanwezig op de plek van het incident.

In vier gevallen was een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te bieden. Bij één melding van een alarm, bleek terwijl we al richting het incident reden, niets aan de hand te zijn en bij één melding was de komst van ons niet meer nodig. Bij één melding kunnen we niet verklaren of we op tijd waren of niet.

In twee gevallen waren we volgens de cijfers niet op tijd. Eén van de meldingen betrof een heterdaad situatie. We zetten dan eerst zo snel mogelijk de omgeving af, voordat we naar de plaats van het incident gaan. De tweede melding betrof een melding van gevaarlijk rijgedrag. Na meerdere meldingen over hetzelfde incident kregen, werd het op een later moment een spoedmelding.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!