Als elke minuut telt…

313
politie

RIJSSEN-HOLTEN – Vorige maand hebben we voor het eerst op Facebook laten zien hoe snel we er zijn als het er toe doet in jouw gemeente. Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je immers dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. Hier lees je de reactietijden van de afgelopen maand, oktober.

We zijn er als de nood hoog is
In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Rijssen-Holten. Veel van onze spoedmeldingen betreffen incidenten waar ook de brandweer en ambulance voor gebeld worden, denk bijvoorbeeld aan een heftig verkeersincident. Van alle spoedmeldingen waren we in 29 gevallen op tijd aanwezig op de plek van het incident.

In drie gevallen was een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te bieden. Bij één melding van een overvalalarm, bleek terwijl we al richting het incident reden, gelukkig niets aan de hand te zijn. Bij drie meldingen kunnen we niet verklaren of we op tijd waren of niet.

In twee gevallen waren we niet op tijd. Eén van de meldingen betrof een conflict, waarbij we na aankomst alsnog de ruzie hebben kunnen sussen. De tweede melding betrof een kleine aanrijding op de snelweg, waarbij de bestuurders op de vluchtstrook stonden toen wij aankwamen.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!