All-electric woningen

1410
Van Losser

RIJSSEN – In opdracht van woningstichting De Goede Woning installeert de van Losser Installatiegroep samen met Roosdom Tijhuis de allereerste 5 Nul-Op-de-Meter (NOM) woningen in Rijssen. Nul-Op-de-Meter betekent voor de bewoner dat in één jaar tijd evenveel energie opgewekt wordt door zonnepanelen als wordt verbruikt voor verwarming en consumptief gebruik.

De woningen zijn volledig gasloos en spelen in op de maatschappelijke discussie over loskoppeling van het gasnetwerk. Kortom: all-electric woningen.

De all-electric woningen worden voorzien van gebalanceerde ventilatie met een lucht/water warmtepomp. De lucht/water warmtepomp wordt geïntegreerd in het dak zodat er geen hinder ontstaat door plaatsing in de tuin. Deze geïntegreerde oplossing sluit ook aan bij de innovatieve werkwijze in dit project.

Innovatieve werkwijze

Naast de bijzondere energiedoelstelling en all-electric uitvoering, worden de woningen gebouwd volgens het kant-en-klaar principe. De vloeren en wanden worden in de fabriek volledig voorzien van installaties voordat deze worden geassembleerd op de bouw. De verwachte start van de uitvoering is maart 2018.